Meer over mij en mijn achtergrond

Mijn naam is Daniëlle den Breejen en ik ben heel enthousiast over minimaliseren. Dit ontstond uit de behoefte aan meer eenvoud en rust op de plek waar ik me terug kan trekken na een dag hard werken. Uit eigen ervaring weet ik dat (vaak door een ingrijpende gebeurtenis in je leven), opruimen en herinrichten van je omstandigheden prachtig werkt voor verwerking en loslaten van het oude. Waardoor je kan helen en je openstellen voor het nieuwe leven dat je wil leiden.

 

Opruimen van wat jou niet meer dient, in de breedste zin van het woord. Niet alleen je woon- en werkomgeving kan je Bewust (opnieuw) vormgeven, ook op andere gebieden kan je kiezen wat je nog wél en níet meer in jouw leven wil. Denk bv. aan relaties en contacten, activiteiten en tijdsbesteding, rust en zingeving. Door op te ruimen maak je een grote persoonlijke ontwikkeling door, voor velen een side-effect dat ze niet verwachten.

 

Minimaliseren is een methode die hier geweldig bewustmakend voor is. Ik begeleid je door dit proces door o.a. vragen te stellen waardoor jij keuzes makkelijker maakt. Zo ga ik met of voor jou een plan van aanpak maken, waarmee je zelf op jouw tempo en op jouw tijden aan de slag kan. Hierdoor ben je verzekerd van grote resultaten en vernieuwende stappen.

 

Mij helpt het altijd goed om regelmatig, thuis en in mijn leven alles eens kritisch te bekijken en te bedenken of ik dat echt wil behouden. De ruimte die dat oplevert (ook intern), het gemak van niet alles te hoeven onderhouden en de tijd die ik daardoor anders kan besteden... dat bevalt zo goed! Wat je wel wil houden waardeer je nog meer en eigenlijk is het ook een tikje verslavend! Misschien moet ik dat als disclaimer toevoegen; "Pas op, eenmaal bezig met minimaliseren maakt het lastig te bepalen wanneer je zal stoppen!" ; )

 

Ik blijf regelmatig rondkijken of ik misschien van nog meer spullen afstand kan doen. Niet dat het bij mij nu een kale boel is, zeker niet en zoals het logo laat zien hoeft minimalisme ook niet zwart-wit te zijn. Het ging me benauwen al die spullen, ik moest het allemaal maar schoonmaken. Natuurlijk vond ik veel dingen mooi, anders hadden ze nooit een plekje bij me gekregen. Maar waren ze ook nuttig? Veelal niet, dus waarom had ik ze dan?

 

Als jong meisje was ik altijd al bezig op mijn kamertje om de indeling te veranderen, mijn spulletjes leuk neer te zetten, schoon te maken en op te ruimen. Ik hield er van om alles op een mooie en handige manier uit te stallen. Toen al. Daarom volgde ik later ook cursussen als etaleren en binnenhuisarchitectuur.

 

Organiseren, het grotere geheel blijven zien, sfeer weten te scheppen en dit overbrengen op anderen kwam ook van pas in mijn werk binnen het onderwijs en op een zorgboerderij. Hierbij kan ik goed inschatten waar iemand staat in zijn/haar proces om van daar uit respectvol samen naar de volgende stap toe te werken.

Ik ben me bewust van welke energie een ruimte heeft en hoe je die zelf kan beïnvloeden wanneer je dat wil. Zo is er een mooie wisselwerking tussen jou en de ruimte waardoor jij je prettig gaat voelen. Zwaarte, door o.a. te veel spullen, verdwijnt en de ruimte steunt jou in plaats van dat het jou uitput. 

 

Dit gun ik iedereen. Heb je een vraag voor me? Die kan je vrijblijvend stellen via onderstaand formulier. Ook leuk als we connecten op Facebook, Instagram of Pinterest.